latinica  ћирилица
18/09/2017 |  13:59 ⇒ 14:23 | Autor: RTRS

Doboj: Organizovana manifestacija "Dan Poljske"

U prostorijama Fondacije Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Doboju danas je organizovana manifestacija "Dan Poljske", kojoj su prisustvovali predstavnici Ambasade Poljske u BiH i poljski vojnici jedinice LOT misije EUFOR-a.
Manifestacija Dani Poljske u Doboju - Foto: SRNA
Manifestacija Dani Poljske u DobojuFoto: SRNA

Zamjenik poljskog ambasadora u BiH Emanuela Suprović rekla je novinarima da je cilj današnje posjete igra i zabava sa korisnicima Centra, kojima su, osim projekcije poznatih poljskih animiranih filmova, uručene i društvene igre sa didaktičkim materijalima koje mogu pomoći u integracijskom modelu rada sa djecom sa posebnim potrebama.

Predsjednik Upravnog odbora dobojske Fondacije za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju Sanja Živković rekla je da su uručeni didaktički materijali izum poljskog Udruženja pedagoga i animatora, koji će dodatno unaprijediti rad inkluzivnog programa za predškolsku djecu, koji je jedini tog tipa u BiH, sa pozitivnim efektima u praksi.

Ona kaže da su didaktički materijali "proizvod" projektih aktivnosti Fondacije prema domaćim i međunarodnim nevladinim organizacijama, te da trenutna vrijednost nabavljenih materijala iznosi oko 40.000 KM, kao i da se njihov broj svakodnevno uvećava.

Predsjednik Udruženja djece sa posebnim potrebama Doboj Rajko Todorović upozorio je da se broj djece sa posebnim potrebama na prostoru dobojske regije povećava za 20 odsto na godišnjem nivou.

On kaže da Udruženje ima 320 članova, od kojih 80 aktivno koristi usluge Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju.

Izvor: SRNA