latinica  ћирилица
18/09/2017 |  16:00 ⇒ 16:13 | Autor: RTRS

U Vranju predstavljeni privredni potencijali Srpske

U Vranju su danas, u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", predstavljeni potencijali Vranja i Republike Srpske, a gradonačelnik Slobodan Milenković simbolično je, radi uspostavljanja privredne i turističke saradnje, ministru saobraćaja i veza Republike Srpske Neđi Trniniću uručio ključ grada.
Dani Srpske u Srbiji (arhiv) - Foto: RTRS
Dani Srpske u Srbiji (arhiv)Foto: RTRS

Milenković je na otvaranju manifestacije rekao da je rukovodstvo grada Vranje jasno postavilo ciljeve na kojima usmjerava aktivnosti i na čijem ostvarivanju intenzivno radi, istakavši da je palaniran razvoj svih segmenata privrede, uz istovremeno unapređenje obrazovanja, prije svega dualnog, ulaganje u infrastrukturu i stvaranje uslova za investicije.

Gradonačelnik Vranja naveo je da na teritoriji grada posluju najuspešnija preduzeća, kao što su "Alfa plam", "Britiš amerikan tobako", "Hemijska industrija", fabrika obuće "Geoks", veliki broj uspješnih preduzetnika, a da uz pomoć Vlade Srbije pokušavaju da revitaluzuju rad prepoznatnjivih kompanija "Simpo", "Јumko" i "Zavarivač".

Direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović rekao je da Srpska na manifestaciji predstavlja privredu, kulturu, nauku, umjetnost i da na taj način želi da pokaže kuda u ovom trenutku ide i na koji način želi da sarađuje sa Srbijom i cijelim svijetom.

Predsjednik Regionalne privredne komore u Leskovcu Goran Јović i predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić najavili su da će pružiti svu potrebnu logistiku i pomoć u ostvarivanju poslovnih ideja.

U okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", koja se prvi put organizuje u Vranju, organizovana je posjeta vranjskim privrednim kolektivima i kulturno-istorijskim znamenitostima, a večeras od 20.00 časova biće održan DŽez kabare u Domu vojske. Manifestacija kulturnog, ekonomskog i turističkog karaktera "Dani Srpske u Srbiji", koja je počela u petak, 15. septembra, u beogradskom Narodnom pozorištu, biće završena u četvrtak, 21. septembra.

Izvor: SRNA