latinica  ћирилица
18/09/2017 |  16:05 ⇒ 18:16 | Autor: RTRS

Zvornik: Stanarima boračke zgrade u naselju Fetija omogućeno da otkupe stanove (VIDEO)

Zahvaljujući odluci Skupštine Grada Zvornika stanarima boračke zgrade u naselju Fetija biće omogućeno da otkupe dobijene stanove i na taj način postanu njihovi vlasnici.
Zvornik - borački stanovi - Foto: RTRS
Zvornik - borački stanoviFoto: RTRS

U julu prošle godine uručeni su ključevi stanova za 32 porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije.

Prije četrnaest mjeseci, sin poginulog borca Slobodan Stanković sa majkom i bratom uselio je u novi stan u zvorničkom naselju Fetija. Osim ključa, uručeno mu je i rješenje o privremenom korišćenju do otkupa stana. Obradovala ga je vijest da će porodicama biti omogućen otkup dobijenih stanova. 

- Dobro je što se radi na tome, što ćemo konačno moći jedan kroz jedan da riješimo svoje stambeno pitanje i da budemo sigurni da je da smo riješili pitanje krova nad glavom - izjavio je sin poginulog borca Slobodan Stanković.

Ovom se nada još 31 porodica. Procedura procesa otkupa stanova biće pojednostavljena, cijene će biti simbolične, a po okončanju procesa stanovi u njihovom vlasništvu. 

- Porodice poginulih boraca imaće veoma male troškove, to su troškovi u Sudu i troškovi u katastru prilikom uknjiženja,a što se tiče otkupne cijene njima je besplatna otkupna cijena, osim što ratni vojni invalidi treće i četvrte kategorije plaćaju neku minimalnu cijenu otkupa - naveo je načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Grada Zvornika Željko Smiljanić.

Oko prikupljanja dokumentacije pomoć će pružiti i gradska Organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila. 

- Imaćemo jedan odlazak u Banjaluku tako da ćemo im mi nabaviti te obrasce za početak i naravno pružićemo im podršku prilikom popunjavanja tih obrazaca daćemo im što se kaže neke smjernice i savjete - istakao je Milivoje Marković iz Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Zvornik.

Izgradnju pomenute zgrade zajednički su finansirali Grad Zvornik i Vlada Republike Srpske.