latinica  ћирилица
19/09/2017 |  15:13 | Autor: RTRS

Crnadak da dostavi pisanu informaciju o spoljnopolitičkom statusu BiH

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara BiH Igor Crnadak trebalo bi da do kraja septembra Privremenoj istražnoj komisiji Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dostavi pisanu informaciju o spoljnopolitičkom statusu BiH i usmeno je obrazloži na sjednici Komisije.
Dom naroda - Foto: RTRS
Dom narodaFoto: RTRS

Predsjedavajući Komisije Bariša Čolak iz HDZ-a BiH izjavio je Srni da bi se na osnovu te informacije i Crnatkovog izlaganja na samoj sjednci trebalo da raspravlja sa mnogo više argumenata o spoljnopolitičkom statusu BiH.

Čolak očekuje da bi naredna sjednica Komisije trebalo da bude održana 28. septembra, za kada je najavljena i sjednica Doma naroda.

On je napomenuo da je Komisija već održala dvije sjednice i da su on i njegov zamjenik Safet Softić /SDA/ obavili razgovor sa Crnatkom kako bi bila bolje pripremljena naredna sjednica Komisije.

Prema njegovim riječima, tom pripremnom sastanku sa Crnatkom nije prisustvovao drugi Čolakov zamjenik Nebojša Radmanović iz SNSD-a.

Čolak je rekao da nije predviđeno da, osim Crnatka, sjednici Komisije prisustvuje bilo ko drugi.

"Zavisi od nas u Komisiji da li ćemo na toj narednoj sjednici završiti rad ili ćemo nastaviti dalje", naglasio je Čolak.

Uz Čolaka, Softića i Radmanovića članovi Privremene istražne komisije za pribavljanje informacija o spoljnopolitičkom statusu BiH su i Ognjen Tadić, Fahrudin Radončić i Mario Karamatić.

Prije konstituisanja Komisije, bilo je prijedloga da, osim Crnatka, budu saslušani i visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, specijalni predstavnik EU Lars-Gunar Vigemark, te sve važnije osobe koje učestvuju u kreiranju međunarodne pozicije i imidža BiH.

Crnadak je ranije obavijestio članove Kolegijuma Doma naroda da je spreman da odgovori na sva pitanja iz oblasti za koju je nadležno Ministarstvo inostranih poslova BiH.

Izvor: Srna