latinica  ћирилица
19/09/2017 |  17:20 ⇒ 21:26 | Autor: RTRS

Srpska Info: SNSD najjača partija u Srpskoj

Najjača politička stranka u Republici Srpskoj, prema istraživanju agencije Ipsos Adria, jeste SNSD sa 37 odsto podrške građana, saznaje portal "Srpska info".
Stranke - istraživanja (foto:Srpskainfo.com) -
Stranke - istraživanja (foto:Srpskainfo.com)

Prema ovom istraživanju, koje je početkom septembra urađeno na uzorku od 1.100 ispitanih, na drugom mjestu je SDS sa 14 odsto podrške dok DNS i PDP imaju po 10 odsto podrške građana u Republici Srpskoj. Socijalistička partija, kako se navodi, ima četiri odsto, a Ujedinjena Srpska i NDP po dva odsto podrške građana.

Nezavisni blok - Pokret za Evropu Senada Šepića i Sadika Ahmetovića imaju podršku tri odsto ispitanih, a koalicija Domovina koju predvodi SDA 2,5 odsto. HDZ BiH i SRS Republike Srpske imaju po jedan odsto, sve ostale stranke imaju oko 4,5 odsto, a nije se izjasnilo devet odsto ispitanih.

U Banjaluci, kao i na nivou Republike Srpske, SNSD je daleko najjača stranka sa 41 odsto podrške, slijede PDP i DNS sa po 13 odsto podrške dok Ujedinjena Srpska ima šest odsto podrške.

NDP ima četiri odsto podrške ispitanih, dok se SDS nalazi na tri odsto kao i SP.

Nezavisni Blok - pokret za Evropu podržava dva odsto ispitanih, a koaliciju Domovina tek jedan odsto, dok je nešto manje od 15 odsto neodlučnih.

U Prijedoru je dominantan i dalje DNS sa 31 odsto podrške ispitanih građana, a slijedi SNSD sa 23 odsto, SDS sa 12 odsto, SDA i SDP-DF imaju po sedam odsto, PDP šest odsto, a Nezavisni blok - Pokret za Evropu pet odsto podrške ispitanih građana.

Kad su u pitanju rezultati za Federaciju BiH, takođe, na uzorku od 1.100 ispitanih, najjača stranka je SDA sa 19 odsto podrške, SDP i SBB imaju po 13 odsto podrške ispitanih, a HDZ BiH sa 12 odsto.

Izvor: SRNA