latinica  ћирилица
20/09/2017 |  10:27 ⇒ 11:18 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske Јevrejima čestitali Roš Hašanu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je svim Јevrejima i jevrejskim opštinama u Republici Srpskoj i BiH jevrejsku Novu godinu - Roš Hašanu.
Izrael (ilustracija) - Foto: AP
Izrael (ilustracija)Foto: AP

Dodik je svim Јevrejima u Republici Srpskoj i BiH uputio iskrene čestitke povodom Roš Hašane i početka 5778. godine, te poželio da praznik dočekaju u dobrom zdravlju, sreći i veselju zajedno sa svojim porodicama i prijateljima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

I predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim Јevrejima i jevrejskim opštinama u Republici Srpskoj i BiH jevrejsku Novu godinu - Roš Hašanu, uz želju da ovaj praznik provedu u krugu svojih najmilijih, u miru i sreći.

"Želim da ovaj veliki praznik provedete u krugu svojih najmilijih, u miru i sreći, a da nastupajuća godina bude godina veće tolerancije i razumijevanja među narodima", poručila je Cvijanovićeva u čestitki.

Roš Hašanu Јevrejima je čestitao i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, Mladen Ivanić.

"Obilježavajući Roš Hašanu, jevrejski narod obnavlja uspomene na veličanstvenu prošlost, tradiciju i kulturu. Јevreji u BiH su oduvijek bili i ostali simbol međusobnog povjerenja i suživota, na zajedničkom putu mira, tolerancije i bolje budućnosti", navodi se u čestitki Ivanića.

Izvor: SRNA