latinica  ћирилица
20/09/2017 |  10:43 | Autor: RTRS

Sutra forum lidera Republike Srpske i Srbije

U Beogradu će sutra biti otvoren godišnji forum lidera Republike Srpske i Srbije pod nazivom "Uspostavljanje zajedničkog okvira za poslovanje u regionu jugoistočne Evrope", saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.
Dani Srpske u Srbiji - Foto: RTRS
Dani Srpske u SrbijiFoto: RTRS

Forum će se održati u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", a na njemu će biti razgovarano o najuspješnijim reformama u regionu, mogućnostima za razmjenu iskustava, najboljim praksama i inicijativama za kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta.

Godišnji forum u Vili Republike Srpske trebalo bi da otvore predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović i premijer Srbije Ana Brnabić.

Osim premijera Srbije i Srpske, najavljeno je učešće ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srpske Srebrenke Golić, ministra finansija Republike Srpske Zorana Tegeltije, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislava Nedimovića, te čelnika više lokalnih zajednica iz Srpske i Srbije.

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji", koja je uz prisustvo visokih zvanica iz Srpske i Srbije otvorena u petak, 15. septembra, biće zvanično zatvorena sutra izvođenjem opere "Knez Ivo od Semberije" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Izvor: SRNA