latinica  ћирилица
20/09/2017 |  11:58 ⇒ 12:58 | Autor: RTRS

Banjaluka: "Parkić" dobija novi izgled (VIDEO)

U Banjaluci danas započinje rekonstrukcija pješačke zone u Ulici Bana Milosavljevića.
Banja Luka: Pješačka zona u parku Bana Milosavljevića - rekonstrukcija - Foto: RTRS
Banja Luka: Pješačka zona u parku Bana Milosavljevića - rekonstrukcijaFoto: RTRS

U centru Banjaluke danas su počeli pripremni radovi na rekonstrukciji pješačke zone na potezu od Hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, a vrijednost investicije je oko 400.000 KM.

Radove izvodi preduzeće "Kozara putevi" Banjaluka, a rok za njihov završetak je 120 dana.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku pripremnih radova u Ulici bana Milosavljevića, rekao je da će popularni "parkić" dobiti sasvim novo ruho.

On je dodao da radovi obuhvataju postavljanje granitnih ploča, izgradnju nove rasvjete, mobilijara, oborinske kanalizacije i instalacija, dok će dijelom biti obnovljen i postojeći drvored, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Niče jedan dio nove slike urbanog centra grada. Gospodska ulica je unazad nekoliko godina rekonstruisana, a nova gradska administracija nastavlja sa uređenjem pješačke zone u užem centru grada i prva faza toga jeste rekonstrukcija `parkića`", rekao je Radojičić.

On je naveo da se ovaj prostor uređuje kao prava pješačka zona, koja povezuje Hram Hrista Spasitelja sa spomenikom banu Milosavljeviću.

Prema njegovim riječima, taj prostor biće i ukrštanje budućih pješačkih zona.

On je pojasnio da je jedna pješačka zona koja ide od Gospodske ulice prema Narodnom pozorištu Republike Srpske, a koja će se raditi u narednim fazama uz uređenje ugostiteljskih objekata.

"Druga zona, za koju je Regulacioni plan u pripremi, proteže se od stare autobuske stanice preko prkinga ispred `Kraša` i spomenika banu Milosavljeviću pa do budućeg centralnog spomen-obilježja odbrambeno-otadžbinskog rata koji se nalazi na kraju te zone", pojasnio je Radojičić, dodajući da je cilj da se u toku zime usvoji taj regulacioni plan.

Tehnički direktor "Kozara puteva" Dejan Gaković rekao je da će se u ovom preduzeću potruditi da radove urade kvalitetno i u predviđenom roku.

"Pokušaćemo što više ubrzati radove jer je riječ o frekventnoj šetališnoj zoni. Posebno ćemo voditi računa o bezbjednosti prolaznika", rekao je Gaković.

Izvor: Srna