latinica  ћирилица
20/09/2017 |  13:09 | Autor: RTRS

Špirić: Spriječiti paralelizam u obavještajnom sektoru

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas da je svaki pokušaj stvaranja paralelizama unutar obavještajnog sektora u BiH veoma opasan i nanosi štetu uspostavljanju dobrosusjedskih odnosa sa Hrvatskom, Srbijom i Crnom Gorom.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Odgovarajući na pitanje ima li parlamentarne većine u BiH, Špirić je rekao da se BiH nalazi pred nekom vrstom atrofije koja će trajati do narednih opštih izbora.

"Nije dobro što niko nema osjećaj da treba vratiti dignitet institucijama BiH, koja postaje ispražnjena zemlja", upozorava Špirić.

On smatra da ni Savjet ministara, ni Predsjedništvo BiH, ne drže do parlamenta BiH. Špirić je ocijenio da je mnogo nestabilnija politička situacija u parlamentu BiH, nego u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Dodao je da se vlast u Srpskoj ne plaši revizorskog izvještaja i da očekuje demokratsku raspravu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a ne vaninstitucionalnu borbu koju pokušava da nametne opozicija u Srpskoj.

"SNSD je ozbiljna politička partija koja je svojim radom inaugurisala pravo na referendum i ona dobro procjenjuje sve svoje političke poteze, što je uradila i u vezi sa odlukom o privremenom odustajanju od posljednjeg referenduma", rekao je Špirić.

Izvor: SRNA