latinica  ћирилица
20/09/2017 |  14:36 ⇒ 15:46 | Autor: RTRS

Sarajevska policija uhapsila plaćene ubice

U sarajevskom naselju Hrasno krajem prošle sedmice pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su dva lica, prenose danas sarajevski mediji.
Oružje - Foto: ilustracija
OružjeFoto: ilustracija

Uhapšeni su Marko Gojčević iz Bara i Der Čaba iz Subotice. Prilikom saslušanja u MUP-u Kantona Sarajevo priznali su da su došli u Sarajevo da izvrše ubistvo, ali nisu otkrili ko je naručilac ubistva niti koga su trebali likvidirati. Istražni organi sumnjaju da se ova dvojica ubica dovode u vezu sa kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, te zemunskim klanom.

Kod njih su pronađeni automatski pištolji sa prigušivačima. Policija sumnja da bi dolazak u Sarajevo mogao imati veze sa serijom eksplozija koje su se proteklih mjeseci dešavale u Baru.

Gojčević je poznato lice kriminalnog miljea u Crnoj Gori. Bio je osumnjičen za pokušaj ubistva kriminalca Edmonda Mustafe. Bio je blizak Јovanu Klisiću, članu kriminalne skupine Baranina Armina Mušeta Osmanagića, koji je ubijen u septembru 2014. godine. U vezu sa njegovim ubistvom dovodio se mostarski taksista Božidar Cicmil, koji je pred svojim kućnim pragom u Mostaru ubijen u oktobru 2015. godine. Cicmilove ubice do danas nisu pronađene.

Der Čaba poznat je u javnosti kao plaćeni ubica. On je 2004. godine priznao da je ubio novosadskog kriminalca Branislava Јelačića. Ubistvu je, prema pisanju beogradskih medija, prethodio sukob oko uticaja na novosadskom narko-tržištu.

Izvor: Agencije