latinica  ћирилица
20/09/2017 |  15:27 ⇒ 15:29 | Autor: RTRS

Banjaluka će pokloniti šest vatrogasnih vozila

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić najavio je danas da će Grad Banjaluka u narednom periodu donirati šest vatrogasnih vozila, te da će jedno od njih dobiti i opština Drvar.
Gradska uprava Banja Luka - Foto: RTRS
Gradska uprava Banja LukaFoto: RTRS

- Ovo je jedan od načina da pomognemo opštinama koje nemaju vlastitih kapaciteta da nabave nova vozila - rekao je Radojičić nakon sastanka sa načelnikom opštine Drvar Goranom Broćetom.

On je dodao da će uz Drvar vatrogasna vozila biti donirana i opštinama Čelinac, Kotor Varoš, Ljubinje i Bosansko Grahovo, a da će jedno vozilo dobiti Kazneno-popravni zavod Banjaluka, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je rekao da je Banjaluka pratila ovog ljeta probleme koje su pojedine opštine imale u vezi sa požarima, te da je nakon vanrednog popisa vatrogasnih vozila utvrđeno da se njih šest donira, jer je grad Banjaluka u međuvremenu nabavio nova savremena vatrogasna vozila.

Naveo je da je na sastanku sa Broćetom bilo riječi i o drugim potrebama opštine Drvar, pogotovo imajući u vidu da su Drvar, Glamoč i Grahovo među najzapostavljenijim opštinama u Federaciji BiH.

Broćeta je zahvalio banjalučkoj Gradskoj upravi i gradonačelniku na donaciji vatrogasnog vozila i naglasio da će ova pomoć biti od velikog značaja za Drvar, s obzirom na to da je to opština sa visokim procentom šuma.

- Mi smo jedna od opština u FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom, koja se susreće sa mnogim neprilikama, od prirodnih nesreća do političkih opstrukcija - istakao je Broćeta.

On je rekao da je sa Radojičićem razgovarao i o drugim vidovima saradnje gdje bi Banjaluka mogla da pomogne Drvaru.

- Iskreno se nadam da je ovo samo početak saradnje, a nama, kao izrazito nerazvijenoj opštini, svaka pomoć je dobro došla - rekao je Broćeta.

Izvor: SRNA