latinica  ћирилица
20/09/2017 |  16:10 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Udruženja neće odustati od zahtjeva za opoziv Mašovića (VIDEO)

Udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske neće odustati od zahtjeva za opoziv bošnjačkog člana Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amora Mašovića.
Udruženje o Mašoviću - Foto: RTRS
Udruženje o MašovićuFoto: RTRS

Ističu da je neprihvatljivo da Mašović godinama zloupotrebljava svoj položaj i položaj Instituta za nestala lica BiH. Institut, koji je od 2008. kada je i počeo sa radom, identifikovao više od 5.000 lica, od kojih svega 315 srpskih civila i vojnika, poručili su iz ovih udruženja.

- To je godišnje 35, a imamo još 1.672 koji se vode na evidenciji nestalih. To znači narednih 30-40 godina ovim tempom ako se bude radilo nema promjena - rekao je predsjednik Republičke organizacije porodica poginulih i nestalih boraca i zarobljenih civila Nedeljko Mitrović.

- Neshvatljivo je da Amor Mašović 25 godina koristi i zloupotrebljava svoj i položaj instituta koji daje lažne potvrde Bošnjacima da su bili u logorima. Sad ih ima već 200.000 u Federaciji - zaključio je predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić.