latinica  ћирилица
20/09/2017 |  18:12 ⇒ 19:56 | Autor: RTRS

Dodik i Kostić otvorili specijalnu bolnicu iz hirurških oblasti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i doktor Dragan Kostić svečano su danas u Banjaluci otvorili Specijalnu bolnicu iz hirurških oblasti "Dr Kostić".
Dodik - Kostić - otvorena Specijalna bolnica - Foto: SRNA
Dodik - Kostić - otvorena Specijalna bolnicaFoto: SRNA

Dodik je rekao da razvoj ovakvih kapaciteta sa najsavremenijom opremom iz hirurških oblasti doprinosi ukupnom zdravstvu Srpske.

"Republika Srpska podržava i privatnu inicijativu u oblasti zdravstva. Smatramo da je konkurencija u toj oblasti dobrodošla", rekao je Dodik novinarima nakon otvaranja bolnice.

On je dodao da je Srpska davno izjednačila status javnog i privatnog zdravstvenog sektora, te da vjeruje da će ova bolnica podići zdravstvenu uslugu na viši nivo.

Doktor Dragan Kostić rekao je da će ova bolnica pružati sve hirurške usluge, osim kardiohirurgije, a posebno usluge potrebne pacijentima sa tegobama probavnog sistema.

"Riječ je o novoj opremi, tehnologija je stara nekoliko mjeseci. Interes je da pacijentima što prije dođemo do dijagnoze, tačne dijagnoze, da pravovremeno liječimo", poručio je Kostić.

On je istakao da su i Fond zdravstvenog osiguranja Srpske obavijestili o uslugama koje pružaju, te očekuju pozitivan odgovor i da bude ostvarena saradnja.

Kostić je naveo da je trenutno zaposleno 10 radnika, od kojih troje sa Biroa za zapošljavanje, a da će već prvi radni dan biti u ponedjeljak, 25. septembra.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić pozdravio je otvaranje ove moderne zdravstvene ustanove, te poželio uspjeh u radu i da građani budu zadovoljni uslugom.

Svečanom otvaranju bolnice prisustvovali su i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, ministar nauke i tehnologije Јasmin Komić, te brojni gosti iz privrednog, političkog, a posebno zdravstvenog sektora.

Izvor: Srna