latinica  ћирилица
21/09/2017 |  11:01 ⇒ 13:22 | Autor: RTRS

Mogerini i Han sa liderima zapadnog Balkana

EU će pojačati svoju podršku svim partnerima u regionu u cilju neopvratnog napretka na putu evrointegracija, poruka je sa sastanka šefice EU diplomatije Federike Mogerini i komesara za pregovore o proširenju Јohanesa Hana sa liderima Zapadnog Balkana, koji je održan na marginama sastanka Generalne skupštine UN u Njujorku.
Mogerini i Han sa liderima zapadnog Balkana  (Foto:xdn.tf.rs) -
Mogerini i Han sa liderima zapadnog Balkana (Foto:xdn.tf.rs)

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbjednost EU i komesar za pregovore o proširenju kažu da su na marginama 72. Generalne skupštine UN održali radni sastanak sa liderima zapadnobalkanske šestorke, koji je bio posvećen napretku integracija cijelog regiona u EU.

Mogerini i Han sa zadovoljstvom konstatuju da su lideri tom prilikom potvrdili svoju opredjeljenost za rad, posebno u oblasti pravosuđa, vladavine prava i osnovnih prava, kao i u oblasti regionalne saradnje i dobrosusjedskih odnosa, kako bi zadržali i unapredili ovaj pozitivni impuls.

Sastanku su prisustvovali predsjedavajući Predsedništvom BiH Dragan Čović, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Crne Gore Filip Vujanović, premijeri Albanije i Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev i predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači.

Izvor: Nezavisne novine