latinica  ћирилица
21/09/2017 |  12:37 ⇒ 15:25 | Autor: RTRS

Djeca poginulih boraca uputila pismo podrške ministru Lukaču

Udruženje djece poginulih boraca "Nasljjeđe", Gradski odbor Bijeljina uputili su danas pismo podrške ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, u kojem osuđuju medijsku hajku protiv Lukača.
Pismo podrške - Foto: RTRS
Pismo podrškeFoto: RTRS

"U posljednje vrijeme smo svjedoci medijske hajke na Vas, Vaš ratni staž i put, te samo mi kao djeca poginulih boraca odlučili uputiti Vam ovo pismo podrške, jer znamo koliki ste doprinos dali za stvaranje Republike Srpske, i znamo da ste dali svoj maksimum u svakoj ratnoj borbi u kojoj ste učestvovali i sa ponosom možemo reći da ste oličenje pravog srpskog policijaca, srpskog vojnika i časnog i poštenog ratnika, a što dokazuju mnogobrojna odlikovanja, među kojima su "Orden Miloša Obilića" za hrabrost i "Orden Karađorđeve zvijezde" za uspješno komandovanje koja ste potuno opravdano dobili".

U pismu se konstatuje da je Lukač jedan od rijetkih koji su, iako je rat odavno završen, nastavili svoju borbu radi očuvanja stabilnosti i opstanka Republike Srpske.

"Ono što nas kao djecu poginulih boraca posebno oduševljava i raduje jeste Vaša snaga kojom se boriti za naš bolji položaj, jer znamo da svaki Vaš konkurs za prijem radnika u organ uprave i organizacione jedinice kojima rukovodite posebno pažnju obraća na djecu poginulih boraca i za to Vam možemo samo uputu dvije riječi - Hvala Vam", ističe se u pismu.

Iz Udruženja "Nasljeđe" Bijeljina navode i da su svjedoci sa koliko pažnje i poštovanja ministar Lukač pristupa porodicama poginulih policajaca, ali i porodicama srpskih policajaca koji su u kazamatima i pritvorskim jedinicama i kojima se još nepravedno sudi.

"Udruženje djece poginulih boraca 'Nasljeđe' - Gradski odbor Bijeljina upućuje Vam apsolutnu podršku u radu, u nadi da ćete i dalje uspješno nastaviti sa borbom za ovu kategoriju stanovnika Republike Srpske, za što bolje predstavljanje policajca Republike Srpske, a samim tim i predstavljanje i očuvanje Republike Srpske", naglašava se u pismu podrške ministru unutrašnjih poslova Srpske Draganu Lukaču.