latinica  ћирилица
21/09/2017 |  14:35 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

Cvijanović: Osuda svakog ko koristi institucije za blokadu napretka (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je, povodom odluke poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH da glasaju za odgađanje izjašnjavanja o ratifikaciji Ugovora sa Evropskom investicionom bankom o finansiranju izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj, da osuđuje svakog ko koristi bilo koju instituciju za blokadu nečega što znači napredak.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

"Totalno je besmisleno da neko zaustavi životne stvari ili super povoljna sredstva za koje smo se potrudili i ispregovarali, uz veoma povoljne uslove. Umjesto da institucije koriste za to da budu servis građanima i da urade svoj dio posla u socijalnoj, ekonomskoj i političkoj sferi, oni to onemogućavaju", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Beogradu.

Cvijanovićeva je podsjetila da je 80 miliona evra Svjetske banke "zastalo" upravo zbog toga jer se nije desila ratifikacija.

"Nivo BiH je poznat po tome da su im potrebni vijekovi za stvari za koje su običnom okruženju potrebni dani, tako da je tih 80 miliona evra zarobljeno jer se nije desila ratifikacija", rekla je Cvijanovićeva u pauzi Foruma za uspostavljanje zajedničkog okvira za poslovanje u regionu, koji se održava u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

Prema njenim riječima, to su sredstva namijenjena za veoma značajne projekte.

"Od toga, 21 milion evra je podrška novom zapošljavanju, 28 miliona evra predviđeno je za podršku bankarskom sektoru, a 30 miliona evra razvojnim politikama", navela je Cvijanovićeva.

Izvor: Srna