latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:17 ⇒ 16:32 | Autor: RTRS

Trninić: Vlada da pomogne rubnim opštinama

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas da male, rubne opštine u Srpskoj imaju mnogo problema i da im je potrebna pomoć Vlade Srpske.
Krupa na Uni Trninić - rukovodstvo opštine - Foto: SRNA
Krupa na Uni Trninić - rukovodstvo opštineFoto: SRNA

Trninić je danas u opštini Krupa na Uni razgovarao sa rukovodstvom te lokalne zajednice o aktuelnim problemima.

"Razgovarali smo o problemima koji muče ovu nerazvijenu, rubnu opštinu, kao i o mogućim rješenjima", rekao je Trninić novinarima.

Trninić kaže da će na osnovu podataka koje je dobio na današnjem radnom sastanku biti razmotrena situacija i sačinjen plan pomoći.

"Na terenu ćemo vidjeti infrastrukturne probleme koje je potrebno riješiti da bi zadržali ljude na ovim prostorima. Mi smo voljni da pomognemo i da upoznamo Vladu o ovim problemima", naveo je on.

On je izrazio očekivanje da će tokom slijedeće biti poznati konkretni prijedlozi i aktivnosti za pomoć ovoj opštini.

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić rekao je da opština ima problema zbog naslijeđenih dugovanja, te naveo da je planirani opštinski budžet 800.000 KM, a trenutna dugovanja koja nisu u stanju da izmire iznose 400.000 KM.

"Dugovanja se odnose na socijalna davanja, doprinose i dobavljače. Socijalna davanja smo isplatili za mart ove godine, a kad je u pitanju uplata doprinosa, pretposljednji smo u Srpskoj", dodao je Kljajić.

On kaže da su isplaćena dugovanja za podsticaje u poljoprivredi iz 2015. godine, a ovogodišnja nisu.

Trninić i Kljajić su nakon sastanka posjetili mjesta dva klizišta na regionalnom putu prema Bosanskoj Krupi.

Izvor: SRNA