latinica  ћирилица
21/09/2017 |  16:49 ⇒ 17:10 | Autor: RTRS

Zvornik: Parastos za poginule borce

U znak sjećanja na 25 poginulih boraca Vojske Republike Srpske iz Čelopeka kod Zvornika danas je kod spomenika u ovom mjestu služen parastos i prislužene svijeće.
Zvornik - parastos - Foto: SRNA
Zvornik - parastosFoto: SRNA

Parastos kod spomenika, koji je prošle godine podignut i osveštan, služio je mjesni sveštenik Radenko Mirović u prisustvu porodica poginulih boraca, mještana Čelopeka i predstavnika Gradske uprave Zvornik.

Predsjednik Mjesnog odbora Boračke organizacije Čelopek Cviko Erić rekao je da je spomenik podignut u znak zahvalnosti borcima iz tog mjesta koji su poginuli u odbrani i stvaranju Republike Srpske.

"Ovo je samo mali znak zahvalnosti svih mještana Čelopeka prema poginulim borcima, koji su položili živote za slobodu svog naroda", naveo je Erić.

On je podsjetio da su spomenik izgradili mještani, uz podršku Gradske uprave Zvornik.

Sekretar Gradske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Milivoje Marković istakao je da će služenje parastosa i prisluživanje svijeća na ovom mjestu na Malu Gospojinu, postati tradicija.

Marković je podsjetio da su borci iz Čelopeka učestvovali u odbrani Republike Srpske skoro na svim ratištima i dodao da su poginuli borci iz ovog mjesta bili pripadnici Zvorničke brigade, koja je bila u sastavu Vojske Republike Srpske.

Izvor: SRNA