latinica  ћирилица
21/09/2017 |  17:02 ⇒ 18:08 | Autor: RTRS

Krupa na Uni- Rješavanje problema uz pomoć Vlade (VIDEO)

Krupa na Uni je pogranična i izrazito nerazvijena opština u Srpskoj. Skroman budžet od 800.000 KM opterećen je dugovima koje je ostavila prethodna vlast.
Krupa na Uni - Foto: RTRS
Krupa na UniFoto: RTRS

Zbog manjka u opštinskom budžetu, poljoprivrednim proizvođačima se ne isplaćuju podsticaji za proizvedeno mlijeko i meso. Stanovništvo na ovom području živi uglavnom od poljoprivrede.

Kako izmiriti prispjele obaveze i uz to rješavati nagomilane probleme u oblasti poljoprivrede i infrastrukture, u ovoj lokalnoj zajednici pomoć traže od Vlade.

Načelnik opštine Mladen Kljajić kaže da im prispjela dugovanja čine veliku prepreku, a ona iznose 400.000 KM i opština nije u stanju da ih izmiri.

Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić kaže da je ovo rubna opština i da veoma bitna za Republiku Srpsku. Navodi i da će sagledati neke probleme na terenu kao što su klizišta i infrastruktura kako bi se oni riješili.

Osim neizmirenih obaveza prema poljoprivrednim proizvođačima, ova lokalna zajednica ima problema i sa izdvajanjima za socijalne kategorije stanovništva. Zbog nedostatka sredstava ova davanja nisu isplaćena od marta ove godine.