latinica  ћирилица
22/09/2017 |  19:01 | Autor: RTRS

Vučić-Guteres: UN sve svjesnije značaja zapadnog Balkana

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sastanka sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom da smatra da UN postaju sve svjesnije značaja regiona zapadnog Balkana.
Aleksandar Vučić (foto: © Tanjug/ Tanja Valic) - Foto: RTRS
Aleksandar Vučić (foto: © Tanjug/ Tanja Valic)Foto: RTRS

"Razgovarali smo i o onome što je posao Guteresa unutar UN i svim problemima na Balkanu. Mislim da UN postaju sve svesnije značaja našeg regiona, ali i problema koji bi mogao da postoji na zapadnom Balkanu", rekao je Vučić novinarima u Njujorku.

On je, na kraju višednevne posete Njujorku i učešća na Generalnoj skupštini UN, istakao da je sa Guteresom razgovarao i o uticaju Srbije, kao i da generalni sekretar UN veoma cijeni uticaj Srbije u regionu i da dobro razumije ono što Srbija radi, prenose beogradski mediji.

"Konsultovali smo se i tražio je mišljenje Srbije po nekim drugim pitanjima iz regiona. Gledao sam da se držim po strani za sve stvari koji se ne tiču direktno Srbije, jer znam koliko su ti problemi duboki i kako ih je teško rešavati", rekao je Vučić.

On je dodao i da, ako neko misli da je moguće bez SAD postići bilo kakvo rješenje problema u regionu, to prosto nije realno i nema dodira sa stvarnošću.

Izvor: Srna