latinica  ћирилица
23/09/2017 |  09:53 ⇒ 11:08 | Autor: RTRS

Kandidat za njemačkog kancelara želi ukidanje sankcija Rusiji

Kandidat za njemačkog kancelara iz partije Ljevica Ditmar Barč se u intervjuu Sputnjiku založio za ukidanje sankcija Rusiji u naredne četiri godine.
Ditmar Barč (foto: tagesspiegel.de) -
Ditmar Barč (foto: tagesspiegel.de)

"Smatram da će se u narednom zakonodavnom periodu voditi intenzivna diskusija o ukidanju sankcija. Nadam se da će pitanje biti riješeno tokom narednog zakonodavnog perioda, jer mnogi političari Ljevice i drugih partija žele da stave tačku na to pitanje, pošto je to pogrešan put“, rekao je Barč.

Političar je naveo da je Ljevica spremna da podrži inicijativu drugih partija za ukidanje sankcija Moskvi.

Ranije je Barč saopštio da oni koji poznaju Rusiju ne mogu da vjeruju u to da su sankcije efikasne.

„Smatram da je politika federalne vlade, koja smatra da se uz pomoć sankcija može nešto postići — pogrešna. To je apsurd. Ko poznaje Rusiju i svestan je da su tokom Drugog svjetskog rata milioni ljudi nastradali od gladi i žeđi, taj ne može ozbiljno da misli da će je ovi paketi sankcija baciti na koljena“, rekao je političar u avgustu u intervjuu „Bildu“.

Za ukidanje sankcija ranije je bio drugi kandidat za njemačkog kancelara, potpredsjednik partije Alternativa za Njemačku Aleksandar Goland, koji je izrazio uvjerenje da ograničenja „ništa neće promijeniti“.

Izvor: Sputnjik