latinica  ћирилица
23/09/2017 |  19:25 ⇒ 21:16 | Autor: RTRS

Završen sajam Interagro u Bijeljini (VIDEO)

Dodjelom priznanja u Bijeljini je završen Međunarodni poljoprivrednom sajmu Interagro. Trodnevna sajamska manifestacija okupila je 120 domaćih i inostranih izlagača.
Sajam u Bijeljini - Foto: RTRS
Sajam u BijeljiniFoto: RTRS

Poljoprivredni proizvodi, sjemena i zaštita bilja, prehrambena industrija, stoka i stočna hrana, mehanizacija, banke, domaća radinost, izložba lovačkih pasa... samo su dio sajamske ponude. Poljoprivrdena mehanizacja "Rakić" iz Pelagićeva na sajmu izlaže već 16 godina.

Davor Rakić, iz mehanizacije "Rakić" ističe da je ovaj sajam iz godine u godinu sve bolji i sadržajniji.

Učesnici su, takođe, saglasni, da je sajam opravdao očekivanja.

Vasilije Bogdanović, iz Mljekare Pađeni, zadovoljan je što je su imali priliku da svoje brojne proizvode približe  potrošačima.

Najveće sajamsko priznanje pripalo je ZP Komercu i Mlinu Pavlović. Dodijeljene su i medalje za stočarsku proizvodnju, a najviše pažnje privukao je Mister Pegaz, engleski galoper Milana Cacanovića iz Golog Brda.

Cacanović kaže da su mu nudili 25 hiljada evra za ovog rasnog konja, ali da nema namjeru da ga proda.

Među 120 izlagača bile su zastupljene sve grane privređivanja, koje su na bilo koji način u vezi sa poljoprivredom, kažu organizatori, osim jedne. A, riječ je o osiguravajućim društvima.

Direktor AD "Grad" Slaviša Cacanović kaže da je trebalo da se predstave i osiguravajuća društva, jer poljoprivreda sve više zahtijeva da se njena proizvodnja i proizvodi obezbijed.

Mjesta na poljoprivredmom sajmu u Bijeljini bilo je i za lovačke pse. Sajamski prostor od 2.500 kvadrata zatvorene i 5.000 kvadrata otvorene površine u Agrotržnom centru potencijal je koji Interagru daje šansu da sljedeće godine bude još bolji.