latinica  ћирилица
24/09/2017 |  19:34 ⇒ 25/09/2017 | 12:29 | Autor: RTRS

Skandalozan govor Crnatka u Salcburgu; Za neispunjavanje upitnika EU optužio Srpsku (VIDEO)

PDP-ov ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, učestvujući na Međunarodnoj konferenciji evropskih regiona i gradova u Sacburgu, nije propustio priliku da, po uzoru na sarajevske kolege, ponovo napadne Republiku Srpsku i njene institucije.
Crnadak - Han - Foto: SRNA
Crnadak - HanFoto: SRNA

Na panel diskusiji o sljedećoj generaciji novih članica Evropske unije, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak je, upitan zbog čega BiH kasni sa dostavljanjem odgovora na pitanja iz upitnika Evropske komisije, iako su to zemlje regiona mnogo brže uradile, ničim izazvan, javno kritikovao vlast u Republici Srpskoj i njene institucije.

"Pripadam političkom bloku koji se strogo protivi Vladi Republike Srpske. Vidimo da je njihova politika dovela Republiku Srpsku do najvećeg mogućeg nivoa korupcije i najnižeg mogućeg nivoa ekonomije i optimizma ljudi”, izjavio je Crnadak u svom govoru.

Predstavnici političkog života u Srpskoj, koji su prisustvovali diskusiji, zgroženi su Crnatkovim obraćanjem. Poručuju da je ovo neprimjereno ministru, koji je na tu poziciju izabran glasovima iz Republike Srpske.

"Izjava gospodina Crnatka, ničim izazvana, da je Srpska kriva za neispunjavanje upitnika, je protiv institucija RS i neprihvatljiva u bilo kom kontekstu", izjavila je Natalija Trivić, potpredsjednica Ujedninjene Srpske.

Crnadak je, između ostalog, rekao da je razlog kašnjenja odgovora na upitnik Evropske komisije, zategnuta politička situacija u BiH, kojoj se ne nazire kraj.