latinica  ћирилица
01/10/2017 |  15:01 | Autor: RTRS

Vulin: Beograd će pomoći da Srbima bude bolje u Hrvatskoj

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je u Šibeniku, gdje je prisustvovao ustoličenju episkopa dalmatinskog Nikodima, da će predsjednik i Vlada Srbije učiniti sve da Srbima u Hrvatskoj bude bolje i da kroz razgovore sa hrvatskom državom zaista promijene njihov život nabolje.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

Vulin, koji je kao izaslanik predsjednika Srbije prisustvovao ceremoniji održanoj u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice, rekao je nakon ceremonije da će srpski predsjednik Aleksandar Vučić i Vlada Srbije nastaviti da brinu o Srbima ma gdje da žive.

"Brinuće posebno o Srbima koji žive teško, koji su suočeni sa nerazumevanjem, nekada mržnjom, a skoro uvek sa nekažnjenim napadima na sebe", rekao je Vulin.

On je rekao da postoje srpska sela u Dalmaciji u kojima nema puteva, a u mnogima nema čak ni struje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Naša politika jeste takva da kroz dijalog, da kroz razgovore pokušamo da pomognemo Srbima koji žive na ovim prostorima da žive bolje i da im naša politika svakako pomaže", rekao je je Vulin.

Izvor: SRNA