latinica  ћирилица
02/10/2017 |  15:07 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Radnici Banje Dvorovi četvrtu nedjelju u štrajku (VIDEO)

Banja Dvorovi je u do sada najtežoj situaciji, tvrde radnici koji su već četvrtu nedjelju u štrajku.
Štrajk radnika banje "Dvorovi" - Foto: RTRS
Štrajk radnika banje "Dvorovi"Foto: RTRS

Uprava kažu ne dolazi na posao, a ni gradonačelnik nije došao na obećani sastanak.

Osim sa novinarima, zaposleni u Banji Dvorovi nemaju s kim da razgovaraju.

U lokalnoj upravi su nam potvrdili da je gradonačelnik Mićo Mićić na putu a nadležni se, povodom zahtjeva radnika Banje Dvorovi, danas nisu oglašavali.

Umjesto na dogovoreni sastanak sa radnicima banje, gradonačelnik Bijeljine otputovao je u Rusiju, a sudbinu radnika prepustio koalicionim partnerima iz PDP-a čiji kadrovi upravljaju banjom – a ni njih nema na poslu, kaže predsjednik sindikalne organizacije Banje Dvorovi Zoran Ostojić.

- Mi ne odstupamo od zahtjeva za isplatu naših plata,ali sad smo zarotirilai – broj jedna je smjena direktora, kompletnog rukovodatva, a broj dva i tri , ostaju plate i ostalo, kaže Ostojić.

Poručuju - plate nema mjesecima , nije uplaćeno zdravstveno osiguranje,a niko od vlasti ne traži rješenje.

- Završila sam višu školu u Beogradu, nadala sam se da ću kao roditelj moći da obezbijedim egzistenciju svom djetetu , da ga školujem, međutim, vidim da sada pošteni i časni ljudi ne mogu da pobijede u životu, kaže Snežana Prodanović, radnica ЈU Banja Dvorovi.

- Samo ću reći da smo svi i radnici i mještani ogorčeni na gospodina gradonačečlnika i loklanu upravu , jer se tako ponašaju kao da ne postojimo, njihovi smo , na neki način, jer su preuzeli našu imovinu i s njom raspolažu, istakao je Ljubiša Maksimović,radnik ЈU Banja Dvorovi.

Јavno dobro, na očigled svih političkih partija odgovornih za upravljanje banjom, decenijama propada. Miliona vrijedni resursi se rasipaju, plana za ozdravljenje nema:

- Јedna grupa iz Slovenije nas je zvala da bi bili naši gosti. Mi to prolongiramo do daljnjeg jer ne znamo šta će se desiti , jer nema dijaloga i niko nam ne nudi rješenja, poručuje Ostojić.

Oko dva miliona maraka je ukupan gubitak banje, a u ovoj godini nakupilo se još 200.000 maraka , ističu zaposleni. Radnici će od sutra, umjesto u banji, štrajk nastaviti ispred zgrade lokalne uprave.