latinica  ћирилица
02/10/2017 |  15:48 ⇒ 19:16 | Autor: RTRS

Vulin: Hrvatska treba prevazići svoje antisrpske komplekse

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izrazio je danas nadu da će hrvatska politika imati snage da prevaziđe komplekse i napusti uvrede kako bi Beograd i Zagreb mogli zajedno da rade na rješavanju problema Srba povratnika, neisplaćenih srpskih penzija, povratku imovine i pitanjima nestalih.
Aleksandar Vulin - Foto: TANЈUG
Aleksandar VulinFoto: TANЈUG

Vulin je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima naveo da, osim ličnih uvreda, nije čuo da je neko od hrvatskih funkcionera argumentima osporio istinitost onoga što on govori.

"Kakvi su Srbi u Dalmaciji postali agresori kada imaju manastir Krku staru 700 godina? Ako su Srbi proterani u `Oluji` agresori zašto najveći deo njih ima hrvatsko državljansto", zapitao je Vulin.

Reagujući na izjave potpredsjednika hrvatskog Sabora Milijana Brkića i ministra odbrane Damira Krstičevića, Vulin je ukazao da uvrede ne mogu da zamijene argumente. Ističući da psovke u Saboru neće učiniti ništa dobro ni Hrvatima ni Srbima, Vulin je ocijenio kako izgleda da bi Brkić volio da Srbi ne govore istinu, a da su u Hrvatskoj tihi i neprimjetni.

Potpredsjednik Sabora Milijan Brkić izjavio je sinoć da je Vulin "u srcu Hrvatske, na već viđeni način" pokušao da provuče "velikosrpsku tezu o građanskom ratu" i abolira provokacije srpskih vlasti koje su postavile spomenik u Beogradu Milanu Tepiću, bivšem oficiru ЈNA koji je stradao u Bjelovaru.

Ministar obrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je da za Hrvatsku postoji samo jedna istina, a to je da u toj zemlji nije bilo građanskog rata, već je to, kako tvrdi, bila "ogromna, brutalna, velikosrpska agresija".

Izvor: Nezavisne novine