latinica  ћирилица
02/10/2017 |  16:17 ⇒ 18:58 | Autor: RTRS

Sve spremno za novu sezonu grijanja (VIDEO)

Sezona grijanja u Srpskoj počinje 15. oktobra.
Toplana - Foto: RTRS
ToplanaFoto: RTRS

Iz gradskih toplana uvjeravaju, da će ako budu niske temperature , sezona grijanja početi i ranije. Prve količine energenata su nabavljene, a prema najavama i cijene grijanja ostaju na nivou prošlogodišnjih. U Palama otklanjaju kvarove na mreži i remontuju postrojenja. U Istočnom Novom Sarajevu , za srijedu je planirana tzv. topla proba i ako sve bude u redu, a niske temperature potraju,tad će i početi sa grijanjem . Za početak sezone spremni su i u Sokocu.

Banjalučka Toplana danas u popodnevnim časovima, izvršiće tzv."toplu probu", kako bi još jednom bile provjerene instalacije.

Iz banjalučke Toplane saopštavaju: Grijna sezona zvanično počinje 15. oktobra. Međutim, ukoliko temperature tri dana zaredom budu ispod 12 stepeni sa tendencijom pada, mjerena u 21 čas, mi ćemo sa grijanjem početi ranije.

Iz banjalučke Toplane , koja bi trebalo da grije grad do završetka nove toplane na biomasu, saopštili su da u ovu sezonu kreću sa dvostruko više energenta nego prošle godine.

Prijedorčani su zadovoljni grijanjem prošle sezone, ali tople radijatore očekuju i prije 15.oktobra.

U Prijedoru su obezbijedili dovoljne količine biomase za grijanje do Nove godine.

- Remont je inače završen, u toku je na mreži dopunjavanje sistema sa omekšanom vodom, uskoro će i krenuti i prema stambenim korisnicima, kaže Zoran Knežević, direktor "Toplane" Prijedor.

U Dobojskoj toplani kažu da cijene grijanja nisu mijenjane i iznose od 2,24 do 5,38 marak po kvadratnom metru . Energent sukcesivno nabavljaju.

Završni radovi na remontu postrojenja i u Toplani u Bijeljini.

U Zvorniku kažu da su tehničke pripreme završili, energenata ima dovoljno, a cijena ostaje ista, 2,7 maraka po kvadratu za fizička, odnosno 5,4 marke za pravna lica.