latinica  ћирилица
02/10/2017 |  16:28 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Počeo osmi Memorijalni turnir "Dr Milan Јelić"

Ministar industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske Petar Đokić otvorio je u Modriči dvodnevni Memorijalni fudbalski turnir "Dr Milan Јelić", koji se održava u znak sjećanja na nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske.
Počeo osmi Memorijalni turnir "Dr Milan Јelić" - Foto: SRNA
Počeo osmi Memorijalni turnir "Dr Milan Јelić"Foto: SRNA

Turnir organizuje Fudbalski klub Alfa Modriča na stadionu, koji nosi ime Milana Јelića, bivšeg predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske i BiH.

Đokić je otvarajući turnir, rekao da je život Milana Јelića bio posvećen ljudima, a prije svega mladima.

"Јelić mladima može biti uzor po rezultatima, koje je ostvario u privredi, politici i sportu. Bio je i ostao dobar primjer, kako se treba boriti i izboriti za visoke ciljeve", istakao je Đokić.

On je rekao da se turnirom odaje pošta Јeliću, ali se daje i značaj fudbalu i ljudima koji vole ovaj sport u Modriči, Republici Srpskoj i BiH.

Na turniru će nastupiti mlađe selekcije fudbalskih klubova OFK Beograd i Crvena zvezda iz Beograda, Zvijezda iz Gradačca, Sarajevo iz Sarajeva i Bratstvo iz Gračanice, te klubova Ozren iz Petrova, Ljubić iz Prnjavora, Sloga iz Doboja, Borac iz Šamca, Zvijezda 09 iz Bijeljine i domaćina Alfa Modriča.

Predsjednik Fudbalskog kluba Alfa Modriča Petar Јelić rekao je da je zadovoljan brojem učesnika turnira, koji i na ovaj način pokazuju poštovanje prema njegovom ocu, Milanu.

"Cilj nam je da narednih godina manifestacija okupi spotriste iz svih zemalja bivše Јugoslavije", dodao je Јelić.

Turnir je podržao i načelnik opštine Modriča Mladen Krekić, koji je naglasio da je Milan Јelić uradio mnogo na promociji sporta i sportske kulture u Modriči, Republici Srpskoj i BiH, zbog čega je zaslužio veliko poštovanje.

Danas se, prema programu takmičenja, igraju kvalifikacione utakmice, a sutra od 10.00 časova počeće polufinalna takmičenja.

Odigravanje finalne utakmice predviđeno je za 17.00 časova, nakon čega će turnir, koji se organizuje po osmi put biti zatvoren.

Izvor: SRNA