latinica  ћирилица
02/10/2017 |  21:38 ⇒ 21:40 | Autor: RTRS

Vidović za RTRS: Јača poreska disciplina u Srpskoj (VIDEO)

Za devet mjeseci 2017. godine Poreska uprava Republike Srpske naplatila je više od 1,7 milijardi KM poreza odnosno 140 miliona maraka u odnosu na isti period prethodne godine, izjavila je za RTRS, u Dnevniku Plus direktor Uprave, Zora Vidović.
Zora Vidović - Foto: RTRS
Zora VidovićFoto: RTRS

Prema njenim riječima, povećanje naplate je posebno značajno jer je mnogo veće od privrednog rasta i broja zaposlenih. Istakla je da je Poreska uprava Republike Srpske, do kraja avgusta ove godine, uradila oko 2 400 kontrola izdavanja fiskalnih računa i našla 21,5 milion KM neprijavljenih poreskih sredstava zbog čega je 405 objekata privremeno  zatvoreno na 15 dana.

Govoreći o akciji "Porez plaćaj, Srpsku jačaj", Poreske uprave Republike Srpske, ona je istakla da je njen cilj jačanje svijesti kod građana da, kako je rekla, poreski obveznici shvate da ova sredstva znače stabilniju Srpsku, jačanje budžeta, lokalnih zajednica i bolji standard građana 

"Krajnji cilj jeste da jačamo Republiku Srpsku, jer ako se ne plaćaju porezi i propisane obaveze po zakonu, sigurno da standard građana i sve druge usluge, koje građani primaju neće biti na određenom nivou. Ovim sredstvima finansiraju se penzije, zdravstvo, školstvo, policija, dok se iz budžeta lokalnih zajednica finansiraju infrastrukturni projekti", rekla je Vidovićeva gostujući u našem programu.