latinica  ћирилица
03/10/2017 |  19:29 | Autor: RTRS

Vučić ne očekuje reakciju Brisela na najavljeno pismo Beograda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne očekuje da će Brisel reagovati na najavljeni dopis Beograda zbog stava EU da se slučajevi Katalonije i Kosova ne mogu porediti, jer je Španija članica EU, ali da je njegova dužnost da brani interese Srbije.
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović)

Vučić je poslije sastanka u Varni s premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke, rekao da su na tom skupu svi govorili o stavu Evropske komisije, koji se ne može objasniti.

Osvrćući se na obrazloženje Evropske komisije, Vučić je ponovio da nije čuo da se međunarodno pravo primjenjuje na članice EU i na nečlanice, niti postoji bilo koja rezolucija UN koja spominje mogućnost secesije Kosova i Metohije.

- Mi smo zbog njihove nečiste savjesti prinuđeni da slušamo koješta, dok Albanci mogu da rade i pričaju šta im padne na pamet, jer imaju moćne zaštitnike. Srbiju niko ne štiti. Naš posao je da štitimo svoju zemlju - rekao je Vučić.

On je dodao da bi bilo u redu da u EU priznaju da su se ogriješili o Srbiju i 1999, 2004. i 2008. godine, ali da sumnja da će se to dogoditi.

Izvor: SRNA