latinica  ћирилица
04/10/2017 |  09:02 ⇒ 09:04 | Autor: RTRS

Hrvatski mediji: Vučić još neko vrijeme neće ići u Hrvatsku

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić još neko vrijeme neće ići u Hrvatsku, iako je njegova posjeta najavljena i u Beogradu i u Zagrebu, piše Јutarnji list.
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović) -
Aleksandar Vučić (Foto: Sputnik/Radoje Pantović)

Hrvatski Večernji list piše da se posjeta odgađa "do daljeg".

Razlog za to su nove "teške riječi" koje su pale između zvaničnika Beograda i Zagreba.

Јutarnji list piše da kancelarije i jednog i drugog predsjednika komuniciraju, ali da posljednji događaji pokazuju kako još uvijek nije došlo vrijeme za susret.

"Bez obzira na to kada će se posjeta dogoditi, komunicira se na nivou kancelarija kako se realizovala posjeta predsjednika Srbije", prenosi Јutranji riječi jednog visokog hrvatskog zvaničnika.

List dodaje i da do napretka u odnosima Srbije i Hrvatske "nesumnjivo neće doći".

U posljednjih desetak dana dogodila su se tri verbalna "incidenta" između Beograda i Zagreba.

Јutarnji prenosi da je upravo Vučić u intervjuu za RTS izjavio kako je donošenje Zakona o hrvatskim braniteljima "otvaranje Pandorine kutije".

Navodi se da je verbalni sukob potom izbio između ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića o Vulinovoj izjavi da je "u Hrvatskoj vođen građanski rat".

Najnovija sporenja izbila su zbog podizanja spomenika majoru ЈNA Milanu Tepiću, zbog kojeg je Zagreb oštro reagovao, a Beograd uzvratio protestom, koji je potom Hrvatska odbila.

Izvor: B92