latinica  ћирилица
04/10/2017 |  12:50 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Počela izgradnja mosta u Krepšiću (VIDEO)

Na regionalnom putu Banjaluka-Bijeljina, u brčanskom naselju Krepšić, počela je izgradnja mosta koji je porušen tokom elementarnih nepogoda 2017. godine.
Izgradnja mosta kod Brčkog - Foto: RTRS
Izgradnja mosta kod BrčkogFoto: RTRS

Projekat čija je vrijednost 692.000 KM, pomogla je i Vlada Republike Srpske, koja je za projektovanje mosta izdvojila 65.000 KM.

Riječ o najfrekventnijoj saobraćajnici kroz Republiku Srpsku i distrikt Brčko, koja povezuje Srbiju, Bijeljinu i Banjaluku.

Rok za izgradnju ovog mosta koji je odnijela nabujala rijeka Tinja 2017. godine, a koji se nalazi koridoru- žili kucavici Republike Srpske, je 90 dana. Izvođači radova navode da početak gradnje ide prema planu. Izgrađen je prilazni plato i sada se postavljju šipovi, na koje će doći konstrukcija mosta.

Projekat izgradnje mosta vodi javno preduzeće Putevi distrikta Brčko. Radove izvode Prijedor putevi sa podizvođačima iz Brčkog.

- Radovi su grupisani u tri gurpe- sam most na šipovima i konstrukcija mosta, korito sa obalo-utvrdom i sređivanjem dna i 317 metara puta. Put treba da se tretira s obzirom na to da se most diže 55 centimetara, a put je niži, tako da ćemo dizati nasipe i do metar i po - kaže Miroslav Miškić, direktor Јavnih puteva distirkta Brčko.

Riječ je o projektu koji od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku i za distrikt Brčko. Regionalni put, koji je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u zemlji i koji prolazi kroz Krepšić u kome se gradi most, povezuje Srbiju, preko Bijeljine i Brčkog sa Banjalukom i obrnuto.

- Vlada Republike Srpske je podržala izgradnju ovog objekta sa 65.000 KM, koliko je koštala izrada projektne dokumentacije. Mi smo započeli gradnju mosta, raspona oko 16 metara - rekao je gradonačelnik Distrikta Siniša Milić.

Most u Krepšiću trebalo bi da bude završen do kraja kalendarske godine, što će omogućiti da se saobraćanje ovim regionalnim putem vrati u normalne tokove.