latinica  ћирилица
08/10/2017 |  09:00 | Autor: RTRS

Djelimično sunčano, temperatura do 20 stepeni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, uz dnevnu temperaturu do 18 stepeni Celzijusovih.
Sunce - Foto: RTRS
SunceFoto: RTRS

Јutros je promjenjivo oblačno i hladno, oko rijeka i po kotlinama ima magle i niske oblačnosti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće malo toplije uz promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima, a u Hercegovini sunčano sa malo oblaka.

Prolazno će tokom dana biti potpuno oblačno, prvo na zapadu, zatim u centralnim i sjevernim predjelima, a popodne na istoku.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 13 do 18, na jugu do 20, a u planinama od 11 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab zapadni i jugozapadni, a u Hercegovini, prijepodne slaba bura, a poslijepodne vjetar zapadni i sjeverozapadni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica minus tri stepena Celzijusovih, Nevesinje, Čemerno, Han Pijesak i Sokolac nula, Kalinovik, Šipovo, Kneževo, Tuzla i Livno jedan, Krupa na Uni, Ribnik, Gacko i Kotor Varoš dva, Mrkonjić Grad tri, Doboj i Bugojno četiri, Bileća, Prijedor, Srebrenica, Banjaluka i Novi Grad četiri, Rudo, Srbac, Bijeljina i Sarajevo pet, Zvornik šest, Trebinje i Mrakovica sedam, Mostar osam, a Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Izvor: Srna