latinica  ћирилица
09/10/2017 |  14:52 | Autor: RTRS

Knežević: Montirani proces protiv Srba u Crnoj Gori

Јedan od lidera Demokratskog fronta /DF/ Milan Knežević, optužen u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori oktobra prošle godine, na današnjem ročištu je negirao krivicu i ocijenio da je to montirani proces protiv srpskog naroda u Crnoj Gori.
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet) -
Milan Knežević (Foto: Youtube/in4snet)

On je rekao da je imao korektan razgovor sa glavnim specijalnem tužiocem Milivojem Katnićem tokom saslušanja, ali da mu je saopštio da nema povjerenja u Tužilaštvo, te dodao da je Katnić zlupotrijebio službeni položaj.

Knežević je rekao da neće odgovarati na pitanja Suda, jer ga je, kako je naveo, sudija Suzana Mugoša previše puta prekinula tokom iznošenja odbrane, nakon čega su uslijedila pitanja advokata odbrane.

Upitan da li smatra da su za realizaciju političkih ciljeva partije potrebna nasilna sredstva borbe, Knežević je odgovorio odrično.

"Na demonstracijama 2015. godine primjenjivana je sila, koju su primijenile policijske i parapolicijske snage. Ljudi bez uniforme bili su predstavnici određenih kriminalnih grupa", saopštio je Knežević.

On je naveo da je bio povrijeđen na tim demonstracijama, dodajući da zna ko ga je povrijedio.

Na pitanje zašto smatra da je potrebno ukinuti sankcije Rusiji, Knežević je odgovorio da ta zemlja tradicionalni saveznik.

"Ta država je kroz vjekove okupacije održavala nezavisnost i državnost Crne Gore, i zemlja koja je bila i ostala dokazani istorijski prijatelj", naveo je Knežević.

Upitan zašto smatra da treba poništiti odluku o priznanju Kosova, on je naveo da je Kosovo i Metohija sastavni dio Republike Srbije.

"Kao što je Јerusalim sveta zemlja za Јevreje, tako je Kosovo i Metohija sveta zemlja za Srbe i Crnogorce", istakao je Knežević.

Na pitanje zašto se ne zalaže za ulazak u NATO, on je odgovorio da je ta alijansa vojni agresivni savez, čija je svrha postojanja, kako smatra, davno prevaziđena.

"Gdje god intervenisao, taj savez napravio je globalni i geopolitički haos. I cilj intervencije 1999. godine bio je da razbije Saveznu Republiku Јugoslaviju", naveo je Knežević.

On je rekao da DF nikada nije organizovao anti-NATO proteste, zbog Pokreta za promjene koji se zalagao za članstvo.

Nastavak suđenja je zakazan za 25. oktobar.

Izvor: SRNA