latinica  ћирилица
09/10/2017 |  15:46 | Autor: RTRS

Vučić: Trampova posjeta bila bi najbolji pokazatelj uspona odnosa Srbije i SAD-a

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je američkog kongresmena i kopredsedavajućeg Srpskog kokusa u Kongresu SAD Teda Poa da američkom predsjedniku Donaldu Trampu prenese poruku da bi bilo važno da uskoro posjeti Srbiju, jer bi to bio najbolji pokazatelj uspona srpsko-američkih odnosa.
Aleksandar Vučić - Foto: SRNA
Aleksandar VučićFoto: SRNA

Vučić, koji je sa Poom razgovarao na sastanku u Beogradu, zahvalio mu je za pismo koje je sa još 13 članova Predstavničkog doma američkog Kongresa poslao državnom sekretaru Reksu Tilersonu u kome je naglašena potreba da SAD pruže političku podršku Srbiji, na bazi zajedničkih ciljeva i partnerskih odnosa.

Vučić je zahvalio i za podršku koju SAD pružaju Srbiji na evropskom putu, kao i za podršku očuvanju regionalne stabilnosti, koja ostaje spoljnopolitički prioritet zemlje, saopšteno je iz službe za medije predsjednika Srbije.

Po je rekao da će nastaviti da radi na boljem razumijevanju stavova i politike Srbije u SAD, kao i na sveukupnoj promociji Srbije.

On je naglasio značaj Srbije za stabilnost cijelog regiona i izrazio zadovoljstvo što može da posvjedoči o njenoj političkoj i ekonomskoj stabilnosti.

Vučić i Po razgovarali su o bilateralnim odnosima, evropskom putu Srbije, regionalnoj stabilnosti i drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

Izvor: SRNA