latinica  ћирилица
10/10/2017 |  09:20 | Autor: RTRS

Ana Brnabić prvi put zvanično u Briselu

Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće danas u prvoj zvaničnoj posjeti Briselu, gdje će učestvovati na sjednici Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta /AFET/ i imati odvojene sastanke sa najvišim zvaničnicima EU.
Ana Brnabić - Foto: SRNA
Ana BrnabićFoto: SRNA

 
Brnabićeva će posjetu Briselu početi sastankom sa predsjedavajućim AFET-a i izvjestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, a zatim će se sastati sa predsjedavajućim političke grupe "Evropska narodna partija" u Evropskom parlamentu Manfredom Veberom.

Nakon toga planirano je njeno obraćanje na sjednici AFET-a, a zatim sastanak sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Јohanesom Hanom, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabićeva će se sutra sastati sa predsjednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem, a zatim sa komesarom za regionalnu politiku EU Korinom Kretu.

Zvaničnu posjetu Briselu, Brnabićeva će završiti odvojenim sastancima sa predsjednikom Evropske komisije Žan Klodom Јunkerom i visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbjednosnu politiku Federikom Mogerini.

Izvor: Srna