latinica  ћирилица
10/10/2017 |  10:48 ⇒ 10:52 | Autor: RTRS

Poznato 17 učesnika Mundijala; Srbija sada u četvrtom šeširu

Fudbaleri Srbije ne samo da su se poslije osam godina plasirali na Svjetsko prvenstvo, nego su svima omogućili da prave sastave šešira pred sam žrijeb (1. decembar).
Srbija - Gruzija (Foto: StarSport) -
Srbija - Gruzija (Foto: StarSport)

Izvjesno je da će se "orlovi" naći u trećem ili četvrtom šeširu, zavisno od finiša kvalifikacija.

Do sada je poznato 17 učesnika Svjetskog prvenstva. Iz Evrope, osim domaćina Rusije, na završnom turniru igraće i Belgija, Njemačka, Engleska, Španija, Poljska, Island i Srbija. Brazil je jedini siguran učesnik iz Јužne Amerike, iz Azije će na prvenstvo Iran, Јapan, Јužna Koreja, Saudijska Arabija, Afrika je kao učesnike dala Nigeriju i Egipat, dok su se iz Srednje Amerike na Mundijal plasirali Meksiko i Kostarika.

Već se javljaju brojne kalkulacije oko izgleda šešira, a jedno je sigurno, Srbiju čeka pakao na žrijebu. Ukoliko se svi favoriti plasiraju na prvenstvo, "orlovi" će biti u četvrtom šeširu, čiji se sastav određuje prema poziciji na FIFA rang listi.

Ipak, ukoliko dva favorita "zakažu", Srbija će biti u trećem šeširu. To se može desiti ako Argentina završi učešće u kvalifikacijama, pošto su "gaučosi" trenutno ispod crte. Onda bi za prelazak Srbije u viši šešir trebao kiks još jednog favorita. Ali, odgovor će se znati poslije baraž mečeva u novembru.

Kako izgleda preliminarni sastav šešira?

Prvi: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska

Drugi: Španija, Čile, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Italija, Urugvaj

Treći: Danska, Kostarika, Island, SAD, Švedska, Tunis, Senegal, Egipat

Četvrti: Iran, Srbija, Јapan, Nigerija, Maroko, Panama, Јužna Koreja, Saudijska Arabija

Važno je napomenuti, da su boldovani timovi otišli na Svetsko prvenstvo, a da su šeširi napravljeni tako što je uračunato da će se svi favoriti plasirati na prvenstvo u Rusiju. Iznenađenja su, naravno, moguća, što će dovesti do pomjeranja na listi.

Izvor: Blic