latinica  ћирилица
10/10/2017 |  13:31 | Autor: RTRS

Uhapšen državljanin Srbije osumnjičen za ubistvo

Pripadnici Granične policije Višegrad uhapsili su danas državljanina Srbije čiji su inicijali R.R. /62/, nakon što je utvrđeno da je za njim Okružni sud u Istočnom Sarajevu raspisao potjernicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Uhapšeni je kontrolisan pri ulasku u BiH na Graničnom prelazu Vardište i biće predat nadležnom organu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici granične policije Brčko nisu danas dozvolili ulazak u BiH za sedam lica sa područja Kosova zbog neispunjavanja uslova za ulazak u BiH.

Lica sa područja Kosova kontrolisana su na Graničnom prelazu Brčko, a u skladu sa Zakonom o strancima uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH, te su vraćeni u Hrvatsku.

Pripadnici Granične policije Orašje juče su otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Poljske koju je na uvid dao državljanin Turske čiji su inicijali C.H. /21/ prilikom izlaska iz BiH na Graničnom prelazu Šamac.

Državljanin Turske kontrolisan je u vozilu "turan", registarskih oznaka BiH.

Prema naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona, vozačka dozvola je privremeno oduzeta, a protiv C.H. biće podnesen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Izvor: SRNA