latinica  ћирилица
10/10/2017 |  13:45 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Argentinci ne spavaju zbog kvalifikacija za SP

Nezapamćeno napete i neizvjesne južnoameričke kvalifikacije za Mundijal u Rusiji, noćas od 1.30 časova, ulaze u finiš.
Argentina - Kolumbija - Foto: TANЈUG
Argentina - KolumbijaFoto: TANЈUG

Za tri mjesta koja direktno vode u Rusiju i jedno koje garantuje kvalifikacije u posljednjem kolu bori se čak šest reprezentacija stiješnjenih u četiri boda razlike.

Brazil je odavno obezbijedio vizu za Rusiju, ali zato do posljednjeg minuta drhte jaki Suarezov i Kavanijev Urugvaj, a zatim Falkaova i DŽejmsova Kolumbija. Niko ne garantuje ni Sančezovom Čileu, dvostrukom uzastopnom južnoameričkom šampionu, da će dogodine put Rusije.

Ipak, u najtežem položaju je aktuelni vicešampion svijeta Mesijeva Argentina. Gaučosi posljednje kolo kvalifikacija dočekuju s istim brojem bodova kao i Peru. Imaju i identičnu gol-razliku (+1), ali Peruanci su dali čak deset golova više od "slabašne" Argentine. Zato je ona sada ispod linije i uoči samog finiša nema ni mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Argentinci posljednji susret igraju u gostima kod Ekvadora, ali ni pobjeda kod jedne od samo tri selekcije (od deset ukupno) koje nemaju šanse za plasman na Svjetskom prvenstvu ne garantuje im direktni odlazak u Rusiju.

Izvor: Agencije