latinica  ћирилица
10/10/2017 |  14:07 ⇒ 14:11 | Autor: RTRS

Igokea - hit ABA lige

Igokea je opet hit ABA lige. Šampion BiH je uprkos teškom rasporedu ostvario dvije pobjede protiv timova koji su kandidati za trofej- Budućnosti i Cedevite.
Igokea - Šampion BiH - Foto: RTRS
Igokea - Šampion BiHFoto: RTRS

Crvena zvezda jedina je neporažena ekipa u ligi, a Aleksandrovčani se nalaze u grupi timova koji imaju po dvije pobjede i jedan poraz. U prve tri utakmice najkorisniji igrač Igokee bio je Đorđe Milošević sa indeksom uspješnosti 70, a uz kapitena Vuka Radivojevića (indeks uspešnosti 54) koji je motor i pravi vođa.

Đorđe Milošević, najbolji igrač Aleksandrovčana na otvaranju sezone, kaže da se veliki rad konačno isplatio.

- Prezadovoljni smo, mogli smo imati i tri pobjede da je bilo malo više sreće. Ali da nam je neko ponudio skor 2-1 prije početka sezone objeručke bismo to prihvatili. Nećemo stati na ovom radićemo još napornije i pokušaćemo što bolje da se pripremimo za ono što nas očekuje, a to je utakmica protiv MZT-a koja nam je izuzetno važna. Neizmernu zahvalnost dugujem treneru Bajiću, prije njegovog dolaska moja minutaža je bila mnogo manja što je uticalo na samopuzdanje. On mi je dao slobodu i nastojim to opravdati i na neki način bio je podrška u napredovanju – rekao je Milošević.

Trener Dragan Bajić nakon sjajnog otvaranja sezone spušta loptu na zemlju i ističe da ove pobjede neće značiti ništa ukoliko tim ne nastavi sa dobrim partijama. Kaže da je zadovoljan svojim izborom, nije tražio alibi, a tvrdio je da ovaj tim ima karakter.

Druga ABA liga startuje danas, a u njoj će učestvovati 12 klubova. Bosna i Hercegovina u tom takmičenju imaće dva predstavnika: sarajevsku Bosnu i Zrinjski iz Mostara. Košarkaši Bosne iz Sarajeva večeras od 18 časova na svom terenu dočekuju Vršac.

Izvor: Blic