latinica  ћирилица
10/10/2017 |  14:14 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Čubrilović - Grujičić: Otvoriti nova radna mjesta u realnom sektoru (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić razgovarali su o projektima za otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru i dogovorili da u narednih petnaestak dana u ovu opštinu dođe nekoliko ministara da bi se definisali uslovi realizacije tih projekata.
Srebrenica - Čubrilović i Grujičić - Foto: SRNA
Srebrenica - Čubrilović i GrujičićFoto: SRNA

Riječ je o projektima koje je pripremila ova lokalna zajednica i namjerava da obezbijedi podršku za njihovu realizaciju.

Čubrilović je nakon sastanka ocijenio da je rukovodstvo ove opštine ambiciozno i opredijeljeno za budućnost i razvoj.

"Sve institucije Republike Srpske stoje uz ovo rukovodstvo i Srebrenicu, koja zaslužuje posebnu pažnju, jer sve ono što se dešavalo treba da bude opomena, ali i podstrek za bolju saradnju, brži razvoj i svjetliju budućnost", poručio je Čubrilović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o jučerašnjoj presudi Naseru Oriću, Čubrilović je rekao da ona neće dati pozitivne poruke, pogotovo u Podrinju, ali da treba prepustiti sudovima da rade svoj posao.

"Mi treba da se bavimo konkretnim projektima koji će doprinijeti stvaranju bolje budućnosti na ovim prostorima", ocijenio je on.

Načelnik opštine Srebrenica Nenad Grujičić rekao je da je sa predsjednikom Narodne skupštine Srpske Nedeljkom Čubrilovićem i njegovim saradnicima razgovarao o aktuelnim pitanjima i razvoju Srebrenice.

"Nama je važno da se realizuju privredni projekti i da ekonomski status bude na višem nivou, čime će se sva ostala pitanja lakše rješavati", dodao je Grujičić.

On je istakao da mu je posebno značajno da mu institucije Republike Srpske pružaju punu podršku kao načelniku, ali i građanima Srebrenice bez obzira na njihovu nacionalnost.

"Želimo da očuvamo kurs stabilnosti, međusobnog povjerenja, suživota i razvoja u ovoj sredini", poručio je Grujičić.

On je ocijenio da svi u ovoj opštini shvataju da samo zajednički rad, međusobno uvažavanje i izgradnja povjerenja donose stabilnost i omogućavaju razvoj i bolje uslove života za sve.

"Stvaranje tenzija ne odgovara ni Srbima, ni Bošnjacima, jer to može da odbije investitore koji su zainteresovani da ulažu i već su prisutni u Srebrenici. Svjesni smo težine života i želimo da stvorimo bolje uslove za život i ostanak stanovnika na ovom prostoru", kaže Grujičić.

On je rekao da se, bez obzira na tešku prošlost koja opterećuje ovu sredinu, pokazalo da se u Srebrenici može živjeti, da je to mirna sredina i, iako je kompleksna, može da služi kao primjer drugima da su zajednički život i međunacionalna saradnja mogući.

U posjeti Srebrenici sa Čubrilovićem bio je i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Izvor: SRNA