latinica  ћирилица
10/10/2017 |  15:16 | Autor: RTRS

Vulin uputio telegram saučešća povodom stradanja ruskih pilota

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uputio je telegram saučešća ruskom kolegi Sergeju Šojguu povodom stradanja posade borbenog aviona "su-24" prilikom polijetanja na izvršavanje borbenog zadatka.
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

"U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime, primite izraze iskrenog saučešća povodom nesrećnog slučaja u kojem je život tragično izgubila posada borbenog aviona `su-24` prilikom poletanja na izvršavanje borbenog zadatka", navodi se u telegramu.

Vulin dodaje da Srbija odaje poštu svim žrtvama koje Ruska Federacija neizmjerno podnosi u beskompromisnoj borbi protiv terorizma i drugih prijetnji, s ciljem očuvanja mira i bezbjednosti u svijetu.

"Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije saučestvuju u bolu koji se desio tokom ovog nesrećnog slučaja. Molim Vas da izraze našeg iskrenog saučešća prenesete i porodicama poginulih pilota", naveo je Vulin.

Članovi posade ruskog bombardera "su-24" nastradali su danas kada je avion skliznuo sa piste prilikom polijetanja iz vazduhoplavne baze Hmejmim u Siriji.

Izvor: SRNA