latinica  ћирилица
10/10/2017 |  15:20 ⇒ 18:39 | Autor: RTRS

U Modriči sajam zapošljavanja, ponuđeno oko 500 radnih mjesta (VIDEO)

U organizaciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i opštine Modriča održan je treći sajam zapošljavanja na kojem je 27 poslodavca sa Dobojske regije ponudilo 495 radnih mjesta.
Modriča - sajam zapošljavanja - Foto: RTRS
Modriča - sajam zapošljavanjaFoto: RTRS

Na sajmu u Modriči je nekoliko stotina nezaposlenih podnijelo zahtjeve za posao kod zainteresovanih poslodavaca. Na sajmu je potražnja za radnicima tekstilne, obućarske i mašinske indstrije. Zbog nedostatka kvalifikovane radne snage, većina prijavljenih mora na prekvalfikaciju.

Nebojša Nikolić, prestavnik DOO Sanino iz Dervente ističe da ovoj fabrici nedostaju šteperi, šivači, krojači gornjih dijelova obuće i radnici za montažu obuće.

Poslodavci iz 13 modričkih preduzeća na ovom sajmu ponudilu su posao za 70 radnika.

Načelnik opštine Modriča Mladen Kreić ističe da je ovaj sajam jedan korak naprijed da se pokuša doći do novih zaposlenja.

U Zavoda za zapošljavanje tvrde da se broj nezaposlenih samanjio za 13 hiljada ili 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"U prošloj godini imali smo 1.400 lica koji su našli zaposelenje u Sloveniji i 50 u Njemačkoj. To nisu alramantni brojevi kako se, nažalost, u pojednim medijima prikazuju", kaže direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičćić.

Zahvaljujući sajmu za zapošljavanje u Banja Luci i Trebinju zaposleno je 1.400 radnika. Do kraja godine biće održan i četvrti sajam zapošljavanja u Istočnom Sarajevu.