latinica  ћирилица
10/10/2017 |  16:55 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Kokeza: Popio sam četiri bensedina...

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza otkrio je da je morao da popije četiri bensedina tokom meča protiv Gruzije (1:0), ali da je na kraju najvažnije da je izboren plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji i čestitao je igračima i stručnom štabu na velikom uspjehu.

- S obzirom da sam popio četiri bensedina ne znam sta da komentarišem. Zbog toga nisam ni znao rezultat u Kardifu. Ovo je jako veliki uspjeh, posle osam godina smo na Svjetskom prvenstvu. Iz našeg okruženja niko se još nije kvalifikovao, rekao je Kokeza sinoć novinarima poslije utakmice, nakon što prvobitno nije htio da daje komentare.

On je podsjetio da je uspjeh još veći zbog činjenice da su Crvena zvezda i Partizan ranije izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, ističući da je ovo godina srpskog fudbala.

"Hvala igračima, selektoru Muslinu. Mi iz FSS ne bismo ovo uradili bez Muslina, Krstajića, Đorovića...Posljednjih 15 minuta kao da se igralo sat vremena, nikad kraja, pet sekundi kao minut", kazao je Kokeza.

Kako je naglasio, ovaj trenutak je važan za cijelu zemlju i biće dodatna energija za Vladu Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića da se izdvoji novac za izgradnju Nacionalnog stadiona i poboljšanje infrastrukture.

"Obećali smo izgradnju Nacionalnog stadiona 2018, ovo je podsticaj za državu da izdvoji novac, da se pomogne Zvezdi i Partizanu. Nadam se da ćemo od Uefa dobiti da organizujemo nešto veliko, Superkup ili finale Lige šampiona. Nadam se da će drzava stati iza fudbala i našeg projekta. Ovim putem apelujem da država pomogne poboljšanju fudbalske infrastrukture širom zemlje", kazao je predsjednik FSS.

Kokeza je sačekao sve reprezentativce ispred svlačionica stadiona "Rajko Mitić" i čestitao im na velikom uspjehu.

Reprezentacija Srbije završila je na prvom mestu D kvalifikacione grupe za Svjetsko prvenstvo i obezbedila mjesto na velikom takmičenju poslije osam godina.

Izvor: Srna