latinica  ћирилица
10/10/2017 |  17:19 ⇒ 17:22 | Autor: RTRS

Đurić: Srbi moraju ostati jedinstveni

Funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić poručio je danas u Gračanici da Srbi na Kosovu i Metohiji moraju da ostaju jedinstveni i pozvao ih da na predstojećim lokalnim izborima u južnoj srpskoj pokrajini podrže kandidate Srpske liste.
Gračanica - Đurić - Foto: SRNA
Gračanica - ĐurićFoto: SRNA

"Lokalni izbori na Kosovu su sve osim lokalni, jer se na njima kuje vizija budućnosti i opstanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić na predizbornom skupu Srpske liste u Gračanici.

On je ocijenio da se Srbi na Kosmetu po treći put u proteklih šest mjeseci suočavaju sa izazovom izbora i nadom mnogih da će uspjeti da slome i razdrobe srpski korpus.

"Svaki put naš narod je poslušao savet predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izlazio je kao pobednik, sve jači i jači", rekao je Đurić, koji je i predsjednik Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

On je istakao da je Gračanica "tvrd srpski orah u centralnom dijelu Kosova" i da će Srbi podrškom kandidatu Srpske liste za gradonačelnika Srđanu Popoviću ponovo dokazati da su uz državu Srbiju.

Đurić je poručio da predsjednik Srbije i Vlada očekuju da novo rukovodstvo opštine u naredne četiri godine od Gračanice napravi urbanu sredinu, jer je, kako kaže, Gračanica sjeme iz koga treba da nikne srž opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

Ukoliko srpski narod ne podrži kandidate Srpske liste u svih deset opština na Kosovu i Metohiji sa većinskim srpskim stanovništvom, kaže Đurić, postoji rizik da na čelo opština dođu oni koji će bliže sarađivati sa Prištinom nego sa Beogradom.

Funkcioner SNS-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prenoseći pozdrave Novosađana i članova stranke iz cijele Srbije, kaže da je uvjeren da će kandidati Srpske liste ostvariti ubjedljivu pobjedu u svih deset opština, jer imaju punu i bezrezervnu podršku predsjednika Srbije i Vlade.

On je poručio Popoviću da mora da ispuni predizborno obećanje da će na kraju njegovog četvorogodišnjeg mandata broj Srba u Gračanici biti znatno veći.

"Nadamo se da će u Gračanici, epicentru srpstva u centralnom delu Kosova, rasti broj dece i škola i da će Gračanica pokazati jedinstvo koje niko ne može da ugrozi", rekao je Vučević, poručivši da se Srbi samo jedinstvom mogu izboriti za očuvanje svojih interesa.

Predizborom skupu u Gračanici prisustvovalo je nekoliko stotina članova i pristalica Srpske liste, kao i rukovodstvo te najmlađe srpske političke partije koje je predvodio stranački lider Goran Rakić.

Izvor: SRNA