latinica  ћирилица
11/10/2017 |  12:27 ⇒ 12:43 | Autor: RTRS

Ambasador Španije: Zahvalni smo Srbiji jer nije poslala pismo

Španija je zahvalna Srbiji što nije predala pismo Evropskoj komisiji povodom njenog stava da se slučajevi Kosova i Katalonije ne mogu porediti, izjavio je španski ambasador u Beogradu Migel Fuertes Suares za današnju "Politiku".
Migel Fuertes Suares (arhivska fotografija) -
Migel Fuertes Suares (arhivska fotografija)

"Španija je zahvalna Vladi Srbije što u ovom trenutku ne poteže to pitanje, kako je već objasnio predsjednik Aleksandar Vučić", rekao je španski ambasador.

Predsjednik Vučić je izjavio ranije da je pismo gotovo, da ga je on već potpisao, ali da ga premijerka Ana Brnabić neće odnijeti u Brisel, već će biti dostavljeno kasnije, na molbu Španije, kako ne bi pogoršalo situaciju u toj zemlji.

Odlaganje slanja pisma Evropskoj uniji ne znači, međutim, da će predsjednik i vlada odustati od insistiranja na odgovorima koje namjerava da uputi Evropskoj uniji, a prije svega – kako Katalonija ne može da se proglasi legalnom, a samoproglašena nezavisnost Kosova i Metohije je mogla.

Brnabićeva, koja boravi u Briselu, izjavila je da je pismo pripremljeno, ali da ga nije donijela, "na zahtjev, na prvom mjestu naših prijatelja iz Španije".

Izvor: Tanjug