latinica  ћирилица
15/10/2017 |  14:24 ⇒ 15:19 | Autor: RTRS

Pokloni povodom prvog rođendana trojkama Žižović

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović uručila je danas prigodne poklone za tri bebe iz porodice Žižović u Rogatici, povodom njihovog prvog rođendana.
Porodicu Žižović posjetila ministarka Davidović povodom prvog rođendana trojki - Foto: SRNA
Porodicu Žižović posjetila ministarka Davidović povodom prvog rođendana trojkiFoto: SRNA

Davidovićeva je rekla da joj je veliko zadovoljstvo što je danas na prvom rođendanu trojki porodice Žižović.

"Ovo je zaista lijep trenutak za mene jer malo je trojki u Republici Srpskoj, a posebno mi je drago da su ove trojke rođene u bolnici Foča, tamo gdje sam ja nekada radila, gdje rade izvrsni ginekolozi", rekla je Davidovićeva.

Ona je dodala da je porodica Žižović podržana kroz tri projekta Ministarstva porodice, omladine i sporta, najprije kroz projekat vantjelesne oplodnje, zatim kroz projekat Fonda za treće i četvrto dijete, gdje Ministarstvo donira za svako treće dijete 600 KM, te kroz projekat da sve trojke u Srpskoj dobiju po kolica za trojke.

Ona je dodala da Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Vlada Republike Srpske pokazuju na ovaj način koliko vode brigu o natalitetu i da im je mnogo stalo da bude što više beba u Srpskoj.

Prema njenim riječima, Ministarstvu je bitno to da porodice gaje tradicionalne vrijednosti, gdje roditelji paze na djecu, vode računa o njima da imaju zdravo i sretno odrastanje, a takođe djeca kada odrastu da vode računa o svojim roditeljima.

Davidovićeva je izrazila želju da sva djeca ostaju u Republici Srpskoj, uključujući naravno i trojke Žižovića, da odrastu da se zaposle u Srpskoj, da ih roditelji ne gledaju preko "Skajpa", a Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Vlada Srpske rade i radiće na tome i u budućnosti.

Darko Žižović rekao je da danas proslavljaju prvi rođendan Rogatičkih trojki, koje su nakon dugo truda i muke on i njegova supruga dobili, kao dar od Boga, te da su ove trojke prve i u istoriji fočanske bolnice.

On je izrazio veliku zahvalnost Davidovićevoj, koja je došla na proslavu rođendana.

"Velika nam je čast da je ugostimo, jer se ona pokazala kao veliki humanista i kao neko ko je tu da se odazove za svaku pomoć", rekao je Žižović i istakao da je Davidovićeva pružala pomoć od samog rođenja trojki.

Izvor: SRNA