latinica  ћирилица
15/10/2017 |  17:06 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Rogatica- Moguća saradnja Tvornice prečistača sa namjenskom industrijom u Srbiji

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da postoji mogućnost da Tvornica prečistača Rogatica bude stavljena u funkciju namjenske proizvodnje u Srbiji.
Rogatica - industrija - Foto: RTRS
Rogatica - industrijaFoto: RTRS

Ministar je najavio dolazak određenih stručnjaka da na licu mjesta procijene koliko je taj kolektiv perspektivan za saradnju sa njima.

"Nama je cilj da prezentujemo potencijale Republike Srpske na svim mjestima i sa svim investitorima koji obećavaju i garantuju realizaciju novih razvojnih projekata", rekao je Đokić.

Izjavio je da su u fokusu sastanka predsjednika Srpske Milorada Dodika i saradnika sa rogatičkim privrednicima, bile teme iz oblasti šumarstva i problema drvoprerađivača i njihovog snabdijevanja drvnim sortimentima.

Đokić je naglasio da dozvoljeni etat za sječu šume na ovom prostoru prevazilazi potrebe drvoprerađivača, što nije slučaj u drugim dijelovima Srpske.

Prema njegovim riječima, odluke i politike Vlade Srpske moraju se striktno provoditi i poštovati, a oni direktori koji to ne budu činili biće smijenjeni.

Izvor: SRNA