latinica  ћирилица
16/10/2017 |  13:07 | Autor: RTRS

"Srpski političari da se ujedine"

Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice zatražila je od srpskih političara da se ujedine u vezi sa raspisivanjem i održavanjem referenduma o Tužilaštvu i Sudu BiH koji "treba da budu ukinuti jer su nezakonito osnovani i pristrasno i tendenciozno rade, otvoreno štiteći počinioce zločina nad Srbima".
Srebrenica - Foto: SRNA
SrebrenicaFoto: SRNA

Iz ove organizacije najoštrije su osudili srpsko nejedinstvo i nedolazak predstavnika opozicije na konsultativni sastanak kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika povodom sramne presude Suda BiH i oslobađanja od odgovornosti za zločine Nasera Orića.

"Ovo je krupan nacionalni interes za srpski narod. To je linija ispod koje se ne može i ne smije ići i kap koja je prelila čašu zbog čega su svi morali doći na dogovor i dati svoj doprinos rješavanju ovog pitanja i zla koje se nadvilo nad srpski narod i srpske žrtve Podrinja i cijele Republike Srpske", saopšteno je iz ove organizacije.

Porodice nestalih i poginulih iz Srebrenice pozivaju srpske političare da zajednički donesu odluku u vezi sa rješavanjem nacionalnih pitanja i identiteta srpskog naroda.

"Republika Srpska se štiti i brani u Srebrenici tako što ćemo dokazati poznatu činjenicu da su na ovom području počinjeni strašni zločini nad srpskim narodom za koje niko nije odgovarao i srušiti mit o zločinima nad muslimanima 1995. godine", poručuju iz ove organizacije.

Srpskim političarima, odnosno stranačkim liderima je ukazano da će biti označeni kao izdajnici i rušitelji Republike Srpske ako se ne ujedine i ne zauzmu zajednički jedinstven stav o ukidanju Suda BiH koji osuđuje samo Srbe, a štiti i oslobađa počinioce zločina nad Srbima i opstruiše vođenje procesa u predmetima koji se odnose na srpska stradanja.

Izvor: SRNA