latinica  ћирилица
16/10/2017 |  13:22 ⇒ 20:31 | Autor: RTRS

Petrović: Kojić želi da se dodvori rukovodstvu SDS-a (VIDEO)

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Višegrad Pero Petrović izjavio je da predsjednik OO SDS-a Višegrad Miroslav Kojić želi da se dodvori novom rukovodstvu svoje partije time što vrijeđa predsjednika Republike Srpske.
Pero Petrović - Foto: RTRS
Pero PetrovićFoto: RTRS

"Njegov cilj je da se dodvori rukovodstvu svoje partije, jer je poznato da je u prethodnom periodu imao velikih problema sa bivšim predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem i da ga je javno optuživao za svoj izborni poraz", rekao je Petrović, komentarišući Kojićevo otvoreno pismo predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.

Petrović je podsjetio da je Kojić 2014. i 2016. godine ubjedljivo izgubio na izborima u Višegradu zbog ekstremnih stavova i nastupa, zbog kojih su se mnogi ugledni članovi SDS-a ogradili od njega.

"Sada pokušava javnom prozivkom značajnih ličnosti Republike Srpske da se vrati na političku scenu, jer ne stoji dobro u Višegradu", istakao je Petrović, koji je i šef Kluba Srba u Vijeću naroda.

On je rekao da su Klub SDS-a u Skupštini opštine Višegrad već napustila dva odbornika, tako da ga sada čine samo tri odbornika. Petrović je napomenuo da su se od Kojićeve politike ogradila i dva bivša načelnika opštine iz SDS-a koja napuštaju ovu stranku, kao i mnoge druge ugledne ličnosti iz ove stranke. On smatra da je Kojićevu nervozu, navjerovatnije, proizveo dobar rad OO SNSD-a Višegrad koji je, napokon, postavio temelje da se krene naprijed.

Kojić je u otvorenom pismu predsjedniku Srpske poručio da, kako je naveo, prestane obmanjivati javnost pričom da je opozicija kriva za neodržavanje referenduma u Srpskoj.

Izvor: SRNA